Разходка в Северна България

На 6 септември се запътихме на селски туризъм към Северна България.

Еменски каньонРазгледахме Еменския каньон. От единия му край е входа на пещера, която доколкото разбрах е дълга 3 километра и се казва Еменска пещера. Дали съм се объркал, всеки от вас може да разбере, използвайки интернет търсачка.

Надвечер пристигнахме в село Сломер. Настанихме се в типична селска къща.Селски туризъм

Поради липсата на светлинно „замърсяване“ и чистия въздух, по небето се виждаха безброй звезди. Нощта беше много тиха и само виенето на вълци и чакали се чуваше в далечината.

Единия член на групата ни е живял в Париж 5 години, но явно животът там не му допада. В събота сутринта, реши, че трябва да помогне и заколи няколко кокошки. Справи се без да му мигне окото.

Аз час по-скоро исках да се махна от окървавените тела на птиците, които още помръдваха и затова докато стопаните ги Крушунски водопадискубеха ние отидохме на Крушунски водопадиКрушунските водопади.

Вероятно поради трите почивни дни, на водопадите се бяха изсипали хора от цялата страна и буквално имаше задръстване по малките пътечки. Разгледахме падащата вода, снимахме се, а някои се и изкъпаха. Влязохме в началото и на 1-2 пещери.

паметник на Бачо КироВ неделя минахме през Бяла черква, видяхме паметника на Бачо Киро, после се качихме на Шипка и се прибрахме вкъщи.

Още снимки в албума Еменски каньон - Крушунски водопади

Коментари

снимка на Damian

Не си объркал, ако пещерата е една която се качва по бетонни стълбички, има строеж в входа . Да, тя се казва еменска и наистина е малко над 3 км. Изпълнена с кал и емоции за всеки пещерняк !