Да изчистим България за един ден - резултати

снимка на Damian

След участието ни в почистването, което може да прочетете как подробно протече на следния линк : 

http://speleo.tdaida.org/pkaida/bg/Project.aspx?O_ID=150

точката бе отбеляза на картатата за почистване

По-късно всички ние получихме благодарствено писмо от bTV Media Group:

Скъпи приятели,

Изказваме Ви най-искрената признателност и благодарност за активното участие в провеждането на кампанията „Да изчистим България заедно“ и подкрепа на най-голямата гражданска инициатива в света World Clean Up day. Признателни сме и за личната Ви ангажираност и сме щастливи, че заедно достигнахме поразителен успех и поставихме нов рекорд от началото на провеждането ѝ.

Силно оценяваме труда на всеки един от Вас, който отдели от своето време и стана част от нашата кампания. Ние заедно бяхме част от най-голямата гражданска доброволческа инициатива в света и вярваме, че този национален рекорд ще се наредим сред най-активните държави в света. А това е добър повод и за радост, и за гордост.

Поздравления за това, че усилията на всички направиха мястото, в което живеем по-чисто и по-приятно и дадохме добър пример на толкова много деца, които утре ще се замислят преди да хвърлят нещо извън предназначеното място.

Дълбоко сме признателни на всеки от Вас, защото успехът на „Да изчистим България заедно“ е впечатляващ.

С изключителната помощ от Ваша страна успяхме да мобилизираме толкова много граждани за добра кауза, както показват финалните резултати от осмото издание, а именно 409,073 доброволци. Впечатляващо е постижението за национално почистване, което е и без прецедент в страната по отношение на гражданската активност, дори и 7 години след старта на тази прекрасна инициатива. Освен това боклукът, събран тази година, възлиза на 4,123 тона и намалява пропорционално спрямо увеличаването на броя на доброволците. В резултат на Вашите усилия 2,869 места в България, разположени на обща площ от 1,770,000 кв. м., са вече по-чисти.

Благодарим още веднъж на всички Вас за неизменния професионализъм, всеотдайност и страст, които вложихте за отличното провеждане на кампанията!

bTV Media Group е по-силна от всякога и постига безапелационни резултати заради Вашата помощ!

Мария Лазарова
Мениджър социални проекти
bTV Media Group

Нека все така да сме задружни !